cottage cheese
Cottage cheese er en ferskost med karakteristisk kornete konsistens.
cottage cheese
Av /iStockphoto.

Cottage cheese er ostemasse laget av skummet melk og tilsatt fløte og salt. Den inneholder fire prosent fett, men kommersielt tilvirkes det også magrere varianter med fettinnhold rundt to prosent.

Faktaboks

Uttale

kåttidsj tsj'is

Etymologi
engelsk cottage cheese ‘hytteost’, av cottage ‘hytte’ og cheese ‘ost’
Også kjent som

hytteost

Den bløte, kornete ostemassen er skilt ut fra melken ved hjelp av syrekultur og løype. Den er ikke gjæret eller modnet, men et ferskt produkt på linje med søt melk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg