Brunt HT er et ikke-naturlig, syntetisk azofargestoff.

Faktaboks

Også kjent som

Chocolate Brown HT

C.I. Food Brown 3

E 155

C.I. 20285

Dinatrium 4-{(E)-2,6-dihydroksy-3-hydroksymetyl-5-[(E)-(4-sulfonato-1-naftyl)-diazenyl]-fenyl}diazenylnaftalen-1-sulfonat [CAS-nr. 4553-89-3]

Uttale

brunt hå-te

Kjemisk formel
C27H18N4Na2O9S2
Tilstand
fast stoff

Brunt HT i mat

Brunt HT er tillatt brukt i enkelte matvarer, som forkokte skalldyr og en del typer brennevin. Som tilsetningsstoff i mat har det E-nummer E 155.

Kjemiske egenskaper

Brunt HT er et fast stoff (pulver eller korn). Det er løselig i vann og uløselig i alkohol.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg