Blomsterdekoratør, yrkesutøver som særlig arbeider med å sette sammen levende plantemateriale til blomsterarbeider til ulike anledninger (buketter, dekorasjoner, arrangementer, kranser, brudebinderi, sorgbinderi, bord- og romdekorering).

Faget krever fagkunnskap både i håndverket, plantekjennskap og kundeveiledning. I dag utøver de fleste faget i blomsterbutikk eller lignende bedrift som produserer blomsterarbeider. 

Opplæringen skjer normalt ved to år i videregående skole (Vg1 Design og håndverk og Vg2 blomsterdekoratørfaget) og to år i lære i bedrift, men det er også muligheter for tilpassede opplæringsløp. Læretida avsluttes med en fagprøve. Med minst fem års allsidig praksis og en teoriprøve i faget er det også mulig å gå opp til fagprøven som praksiskandidat.

I 2013 var det i alt 84 som gikk opp til prøven i faget og 70 besto. I perioden 1. oktober 2015 til utgangen av september 2016 var det til sammen 58 som besto prøven i blomsterdekoratørfaget.

Med tilleggsutdanning er det også mulig å ta mesterbrev i faget. Ved utgangen av 2015 var det 93 i Norge som hadde status som aktiv blomsterdekoratørmester.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.