blomsterdekoratør

Artikkelstart

Blomsterdekoratør, yrkesutøver som særlig arbeider med å sette sammen levende plantemateriale til blomsterarbeider til ulike anledninger (buketter, dekorasjoner, arrangementer, kranser, brudebinderi, sorgbinderi, bord- og romdekorering).

Faget krever fagkunnskap både i håndverket, plantekjennskap og kundeveiledning. I dag utøver de fleste faget i blomsterbutikk eller lignende bedrift som produserer blomsterarbeider.

Opplæringen skjer normalt ved to år i videregående skole (Vg1 Design og håndverk og Vg2 blomsterdekoratørfaget) og to år i lære i bedrift, men det er også muligheter for tilpassede opplæringsløp. Læretida avsluttes med en fagprøve. Med minst fem års allsidig praksis og en teoriprøve i faget er det også mulig å gå opp til fagprøven som praksiskandidat.

I 2013 var det i alt 84 som gikk opp til prøven i faget og 70 besto. I perioden 1. oktober 2015 til utgangen av september 2016 var det til sammen 58 som besto prøven i blomsterdekoratørfaget.

Med tilleggsutdanning er det også mulig å ta mesterbrev i faget. Ved utgangen av 2015 var det 93 i Norge som hadde status som aktiv blomsterdekoratørmester.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg