atlasfluesnapper

Artikkelstart

Atlasfluesnapper er en fugleart i fluesnapperfamilien.

Faktaboks

Også kjent som
Ficedula speculigera engelsk: atlas flycatcher

Beskrivelse

Atlasfluesnapper er nært beslektet med og svært lik svarthvit fluesnapper, og var tidligere regnet som underart av denne. Atlasfluesnapperen kan likevel gjenkjennes ved at den har mer hvitt i vingene og en større hvit panneflekk. Den er 12–13,5 cm stor.

Utbredelse og bestand

Arten hekker i Nordvest-Afrika fra Marokko til Tunisia, og overvintrer i Vest-Afrika. Den er ikke påvist i Norge.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Arnt Henriksen

Hei,
Finnes det lydopptak av sangen til en atlasfluesnapper. Oppfatter at den av utseende er veldig lik sort/hvit fluesnapper. Årsaken til mitt spørsmål. Hadde for 3 år siden et langt besøk av en høyst trolig sort/hvit fluesnapper. Denne hannen sang veldig ulikt alle andre andre hannner jeg har hørt synge og "damene" brydde seg ikke det minste om denne karen. Nå oppfatter du sikkert hvorfor jeg ønsker å høre noen strofer fra en atlasfluesnapper selv om den ikke burde befunnet seg på østsiden av Altafjord i V-Finnmark for 3 år siden. Har hørt sangen til hundrevis av sort/hvite fluesnappere, men denne sangen var helt ulik en "normal" fluesnapperstrofe.

svarte Andreas Tjernshaugen

Hei, og beklager at kommentaren din har blitt liggende ubesvart. Vi har som regel ikke kapasitet til å svare på generelle spørsmål her - kommentarfeltet brukes helst til å peke ut eventuelle uklarheter og feil i artiklene.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg