ashura
ashura-dagen markerer sjiamuslimene imam Husains martyrdød ved Karbala i 680 med omfattende sørgeriter. Dagen er en viktig festdag i Iran.
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Ashura-dagen er den tiende dagen i måneden muharram, som er den første måneden i det islamske måneåret.

Faktaboks

Uttale
aʃˈo-
Også kjent som
asjura-dagen

Ashura-dagen er anbefalt som fastedag for alle muslimer, men fasten er ikke obligatorisk.

På denne dagen feirer sjiamuslimene imam Husains martyrdød ved Karbala i 680 med omfattende sørgeriter. Sunnimuslimer feirer dagen som en gledesfest til minne om Muhammads ankomst til Medina i 622. I Nord-Afrika feires dagen blant annet med karneval og store opptog.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Kaled ahmed taleb

Hei har ingen spørsmålene angående artiklen men vil sitere en annen informasjon om den dagen når det gjelder Sunni muslimer . Nesten alle muslimer faster den dagen for takke GUD . Takke GUD fordi profet muses og Israel barn ble reddet av farao. Det er liksom en feiring for Sunni muslimer fordi de teller Moses som en stor profet og Israel barn hadde blitt fri fra den brutalsk livet de hadde i Egypt .

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg