Faktaboks

Også kjent som
offisielt City of Westminster
Uttale
wˈestminstə
Westminster Bridge og Parlamentet sett fra London Eye
.

Westminster er en bykommune i Storbritannia, England, Middlesex, og er en av Londons indre bydeler. Bykommunen hadde 219 396 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 21 kvadratkilometer. Siden 1965 omfattes også Paddington og St. Marylebone av kommunen. Westminster ligger på nordsiden av Themsen og er omgitt av Kensington and Chelsea og City of London.

Innenfor Westminster ligger Whitehall med en rekke regjeringsbygg, New Scotland Yard og Downing Street, og langs Victoria Street ligger de nyere regjeringskontorene. Blant mange kjente og historiske viktige bygninger er parlamentsbygningen Westminster Palace med Big Ben, Buckingham Palace, Islamic Cultural Centre, London Planetarium, London Central Mosque, Madame Tussaud’s, Nasjonalgalleriet, Royal Opera House, St. James' Palace, Westminster Abbey og Westminster Cathedral.

Westminster er et bolig- og forretningsstrøk, men også senter for fornøyelses- og kulturliv. Servicesektoren står for størstedelen av sysselsettingen. I tillegg til kjøpesentrene og tusenvis av forretnings- og finansforetak og offentlige virksomheter, er Westminster hjemsted for hundrevis av hoteller og restauranter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg