Kensington and Chelsea

Artikkelstart

Kensington and Chelsea er en bykommune i Storbritannia, England, i grevskapet Middlesex. Bykommunen hadde 158 649 innbygger ved folketellingen i 2011 og et areal på 12 kvadratkilometer.

Faktaboks

Uttale
kˈensiŋtən ənd tʃˈelsi

Kensington and Chelsea er en av Londons indre bydeler, ligger vest for sentrum, er en del av det fasjonable West End og består overveiende av boligstrøk.

Kensington and Chelsea deles i to av Kensington Gardens, som danner Hyde Parks fortsettelse vestover og opprinnelig tilhørte Kensington Palace som var kongelig residens under Vilhelm 3, Anna og Georg 3, og var dronning Victorias fødested. Sør for Kensington Gardens ligger Albert Memorial og Royal Albert Hall, Royal Geographical Society og en rekke museer, blant annet British Museum of Natural History og Victoria and Albert Museum, institutter og colleges, samt det store messe- og utstillingsområdet Earls Court. Området Notting Hill med Portobello Raod ligger i Kensington and Chelsea, og er kjent fra filmen Notting Hill der Hugh Grant og Julia Roberts spilte hovedrollene.

Næringslivet i Kensington and Chelsea er preget av servicesektoren, med forretninger, antikvitetsbutikker, puber og hoteller. I området Knightsbridge ligger varemagasinet Harrods, grunnlagt i 1849 av Charles Henry Harrods.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg