Faktaboks

Middlesex
Uttale
mˈidlseks

Middlesex er et grevskap i Storbritannia, England. På begynnelsen av det 5. århundre koloniserte sakserne området, og plassert mellom østsakserne og vestsakserne fikk området snart sitt moderne navn, som betyr «mellomsakserne». Middelsex har et areal på 602 kvadratkilometer.

Helt fra begynnelsen var Middlesex dominert av London, og fungerte i flere århundrer som et sted kongelige og velstående kunne trekke seg tilbake. Det kongelige palasset Hampton Court er et minne fra denne tiden. London vokste stadig og på slutten av 1800-tallet omfattet byen hele det sørøstlige Middlesex. I begynnelsen av 1900-tallet dekket forstedene i London mer eller mindre hele Middlesex.

Storbyfylket Greater London ble etablert i 1965, og størstedelen er nå en del av Greater London, mens de urbane distriktene Staines og Sunbury-on-Thames ligger i grevskapet Surrey, og Potters Bar ligger i grevskapet Hertfordshire.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg