Veslefrikk er et petroleumsfelt i Nordsjøen som var i produksjon i perioden 1989–2022. Feltet ligger i blokkene 30/3 og 30/6, og havdybden i området er cirka 185 meter.

Faktaboks

Etymologi

oppkalt etter eventyret Veslefrikk med fela

Operatør er Equinor.

Funn og utbygging

Feltet ble påvist i 1981, utbyggingsplan (PUD) ble godkjent 2. juni 1987, og produksjonsstart var 26. desember 1989. Produksjonen ble avsluttet 17. februar 2022.

Veslefrikk var det første feltet på norsk sokkel som ble utviklet med en flytende produksjonsenhet. Den halvt nedsenkbare produksjonsplattformen (Veslefrikk B) er tilknyttet en bunnfast brønnhodeplattform med understell i stål (Veslefrikk A) via en gangbro. Veslefrikk B ble i 1999 tatt på land for å få forsterket understellet. Plattformen ble samtidig modifisert for å kunne behandle gass fra Huldra-feltet.

Transport

Oljen gikk gjennom en rørledning som er koblet til Oseberg Transport System. Gassen gikk gjennom gassrørledningen Statpipe.

Reserver

Utvunnede reserver var 55,4 millioner Sm³ olje, 5,4 milliarder Sm³ gass og 1,8 millioner tonn NGL.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg