Unge Ferrari er en norsk rapper, sanger og låtskriver fra Hamar som  egentlig heter Stig Joar Haugen. Han debuterte i 2015 med albumet Til mine venner. Albumet inneholdt gjennombruddssinglene «Lianer» og «Hvis du vil» med Tomine Harket, og det ble nominert til Spellemannprisen i kategorien «Urban».

Året etter utga han EPen «Hva er vi nå // H.E.V.N. //» sammen med Tomine Harket, før han var tilbake på egne ben med EPen «Romeo må dø» i 2017 og albumet Midt i mellom magisk og manisk i 2018. Albumet gikk rett inn på førsteplass på VG-lista.

Unge Ferrari har siden debutalbumet i 2015 blitt en av Skandinavias mest suksessrike urbane artister, og han har således vært et ettertraktet navn å samarbeide med. Han har jobbet sammen med flere norske og svenske artister, som Lars Vaular, Store P, Cherrie og Silvana Imam. Hans fremste samarbeidspartner er imidlertid rapperen Arif, som han har spilt en rekke låter og konserter med. Unge Ferrari og Arif utgjør dessuten, sammen med Karpe Diem, supergruppen MARS.

Unge Ferrari har en flytende sangstil som grenser mellom rap og R&B, og han bruker ofte autotune. Det er som regel Filip Kollsete og Aksel «Axxe» Carlson» som står bak produksjonene.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.