Unge Ferrari

Faktaboks

Unge Ferrari

Stig Joar Haugen

Født
2. august 1990, Hamar
Unge Ferrari på by:Larm i 2015

Artikkelstart

Unge Ferrari er en norsk rapper, sanger og låtskriver fra Hamar, som egentlig heter Stig Joar Haugen. Han debuterte i 2015 med albumet Til mine venner. Albumet inneholdt gjennombruddssinglene Lianer og Hvis du vil med Tomine Harket, og det ble nominert til Spellemannprisen i kategorien «Urban».

Året etter utga han EPen Hva er vi nå // H.E.V.N. // sammen med Tomine Harket, før han var tilbake på egne ben med EPen Romeo må dø i 2017 og albumet Midt i mellom magisk og manisk i 2018. Albumet gikk rett inn på førsteplass på VG-lista.

Unge Ferrari har siden debutalbumet i 2015 blitt en av Skandinavias mest suksessrike urbane artister, og han har således vært et ettertraktet navn å samarbeide med. Han har jobbet sammen med flere norske og svenske artister, som Lars Vaular, Store P, Cherrie og Silvana Imam. Hans fremste samarbeidspartner er imidlertid rapperen Arif, som han har spilt en rekke låter og konserter med. Unge Ferrari og Arif utgjør dessuten, sammen med Karpe Diem, supergruppen MARS.

Unge Ferrari har en flytende sangstil som grenser mellom rap og R&B, og han bruker ofte autotune. Det er som regel Filip Kollsete og Aksel «Axxe» Carlson som står bak produksjonene.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg