Tore Vagn Lid

Faktaboks

Tore Vagn Lid
født:
25. april 1973
Tore Vagn Lid
Av .

Tore Vagn Lid er en norsk regissør, dramatiker og komponist, som flere ganger har mottatt Heddaprisen.

Tore Vagn Lid er kunstnerisk leder i Transiteatret-Bergen og professor ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han er doktor i anvendt teatervitenskap fra Institut für angewandte Theaterwissenschaft i Giessen, Tyskland.

Flere av forestillingene skapt av Tore Vagn Lid har vunnet Heddaprisen, i 2008 i klassen kalt årets teaterprosjekt for forestillingen Mann = Mann, og i 2009 i klassen kalt årets teaterbegivenhet for forestillingen Operasjon Almenrausch. Han fikk Kritikerprisen for teater i 2012/2013 for forestillingen Kill them all!, som hadde premiere på Nationaltheatret i 2013. Også denne ble nominert til Heddaprisen, i klassen for årets forestilling.

I 2016 skrev han sammen med Cecilie Løveid en nyversjon av Nordahl Griegs Vår ære og vår makt, kalt Vår ære/vår makt. Oppsetningen ble vist på Den Nationale Scene i Bergen, i regi av Vagn Lid. Løveid og Vagn Lid mottok sammen Heddaprisen for beste scenetekst for sitt tekstarbeid til oppsetningen, og Vagn Lid fikk Heddaprisen for beste regi. U-dub – øvelser i å overleve unntakstilstanden (2016) ble nominert til samme pris i klassen for beste forestilling for ungdom i 2017.

Blant Tore Vagn Lids øvrige regioppgaver er Fridomens vegar (Det Norske Teatret 2016), Fyrsten – Machiavelli-variasjoner (Nationaltheatret 2017) og Peer Gynt DUB (Den Nationale Scene 2019). Transiteatret-Bergens 03:08:36 – Tilstander av unntak tar utgangspunkt i terrorangrepene 22. juli 2011.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg