Tablighi Jama'at, en av de største og mest populære muslimske vekkelsesbevegelser på 1900-tallet, grunnlagt av den indiske sufi-læreren Muhammad Ilyas (1885–1944). Tabligh-bevegelsen har i dag millioner av tilhengere over hele verden, inkludert Norge.

Muhammad Ilyas metode for å vinne muslimer tilbake til islam er basert på «seks prinsipper»: 1) Å kunne resitere trosbekjennelsen på arabisk og forstå innholdet, 2) å kunne utføre den rituelle bønnen korrekt og med det rette sinnelag, 3) meditasjon, lesning av Tablighi Nisab ('Tablighs pensum') og Koranen på arabisk, 4) respekt for alle muslimer, 5) ærlighet og enkelhet og 6) «å gi av sin tid», dvs. å forkynne.

Vekkelsesbevegelsens egenart er at medlemmene deltar i en gruppe som vandrer til fots fra sted til sted for å preke og forkynne; alle medlemmene må preke minst fire måneder i løpet av sitt liv. Bevegelsen er apolitisk, og har klare forbud mot å ta politisk standpunkt. Predikantene har derfor kunnet bevege seg over landegrenser uten store problemer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.