Steffen Kjærgaard

Faktaboks

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard

Født
24. mai 1973, Tønsberg

Steffen Kjærgaard, tidligere norsk proffsyklist på landevei og bane.

Kjærgaard var kjent som en sterk temporytter og i løpet av karrieren vant han blant annet 12 NM-gull og verdenscupen i banesykling. Han innrømmet senere at han hadde dopet seg systematisk mens han var aktiv syklist.

Kjærgaard ble Norgesmester for første gang da han vant 4000 m på bane i 1992, totalt i karrieren vant han 12 NM-gull og tre kongepokaler. Han deltok for Norge under OL i Barcelona i 1992 og året etter vant han verdenscupen i banesykling. Han ble profesjonell landeveissyklist i 1995 da han begynte å sykle for det nederlandske profflaget TVM, senere samme år vant han rittet Østerrike Rundt. I 1997 gikk Kjærgaard til det danske laget Team Chicky World, men var kun der i én sesong før han ble hentet til det amerikanske laget US Postal Service. Kjærgaard vant i tillegg rittene Bayern rundt (1998) og Normandie rundt (1999).

Kjærgaard deltok i treukersrittet Frankrike rundt to ganger, da som hjelperytter for Lance Armstrong. Han la opp som syklist i 2003 og etter endt karriere var han blant annet sportssjef i Norges Cykleforbund. Etter det amerikanske dopingbyråets (USADA) opprulling av dopingsaken rundt Lance Armstrong og US Postal Service i 2012, innrømmet flere av Kjærgaards tidligere lagkamerater at det hadde foregått systematisk doping blant rytterne på laget. Under en pressekonferanse den 23. oktober 2012 innrømmet Kjærgaard at han også hadde dopet seg på EPO og kortison i perioden 1998-2003.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg