Shakira

Faktaboks

Shakira
eg. Shakira Isabel Mebarak Ripoll
Født
2. februar 1977, Barranquilla
Shakira i 2011
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Artikkelstart

Shakira er en colombiansk popsanger og låtskriver. Hun har hatt suksess med utgivelser både på spansk og engelsk og er blant annet kjent for å ha gode musikkvideoer.

Karriere

Tidlige spanskspråklige album

Shakira utga sitt første album, Magia, med egenkomponerte sanger, allerede i 1991 og vakte straks oppsikt i hjemlandet. Pies Descalzos (1995) ble en suksess over hele Latin-Amerika, og Dónde Están Los Ladrones? (1998) ble dessuten en bestselger også i USAs store spanskspråklige marked.

Musikk på engelsk

Snart begynte hun også å synge på engelsk, og albumet Laundry Service (2001) ble en storselger over det meste av verden, i likhet med Oral Fixation Vol. 2 (2005). Disse ga henne store internasjonale hits med Wherever, Whenever og Underneath Your Clothes i 2002 og Hips Don't Lie i 2005. Sistnevnte er en duett med Wyclef Jean.

Senere utgivelser

Høsten 2009 kom hennes nye album She Wolf. Året etter fikk hun en hit i en rekke land med Waka Waka (This Time For Africa), som var den offisielle sangen for fotball-VM i Sør-Afrika i 2010 og kom med på det spanskspråklige albumet Sale el Sol. I mars 2014 kom albumet Shakira og i 2017 El Dorado.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg