Interiør fra Schlägergården

Restaurant Schlägergården i Oslo

Schlägergården er en restaurant i Oslo som fikk en stjerne i Michelinguiden i 2022. Den åpnet i 2021 og eies og drives av Björn Svensson og tre andre personer.

Kjennetegn

Menyen er tilpasset sesongen og har enkelte nokså faste signaturretter. Råvarene er i stor grad lokale. Noen kommer fra restaurantens eget veksthus, og i vintersesongen brukes syltede og fermenterte, egendyrkede grønnsaker.

Utvikling

Schlägergården er Björn Svenssons fjerde restaurant. Eierforholdene har endret seg fra restaurant til restaurant, men flere av de tidligere ansatte har fulgt med hver gang Svensson har åpnet en ny restaurant.

Svensson bestemte seg for å legge ned restauranten 1. februar 2024.

Sammen med Lars Nordvik åpnet Svensson i 2023 Svenssons Fat på Frogner, som leverer takeaway og catering på eksklusivt nivå. Her tilbys også mat- og vinkurs.

Utmerkelser

Restauranten fikk en stjerne i Michelinguiden i 2022.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg