Sally Olsen var en norskamerikansk pinsemisjonær og sosialarbeider. Hun var en sentral skikkelse innen pinsebevegelsens misjonsarbeid og arbeidet i tett kontakt med de menighetene og forsamlingene som støttet hennes arbeid.

Sally Olsen emigrerte som 17 år gammel i 1929 til USA, ble aktiv i pinsebevegelsen og arbeidet først med evangelisering og sosialt arbeid i New York. Hun tok misjonærutdanning ved bibelskolen ved Philadelphia Church i Chicago. Skolen hadde den svensk-amerikanske pinselederen Joseph Mattsson-Bozè som forstander. Han var en ledende skikkelse innen amerikansk pinsebevegelse.

Etter utdanningen ble Sally «minister» for å arbeide i søndagsskolen. Som sosialarbeider og forkynner kom hun i kontakt med mange puertoricanere.

I 1952 ble hun sendt av sin menighet i New York som søndagsskolemisjonær til Puerto Rico. Her etablerte hun kontakt med pastor Frank Hernadez i forsamlingen Roca de Salvacion (Frelsens klippe). Dette samarbeidet ble fundamentet for hennes senere arbeid med barn og innsatte i fengsel.

I San Juan i Puerto Rico etablerte hun barnehjemstiftelsen Sarons Rose i 1955 og ble engasjert evangelisk og humanitært arbeid blant innsatte i fengselet Rio Pedras utenfor San Juan. På bakgrunn av sin innsats for fanger ble hun kalt El Angel de los Presos, på norsk «fangenes engel».

Sally Olsen fikk stor anerkjennelse for sitt arbeid og ble aktivt støttet av mange norske menigheter og forsamlinger. I Norge var arbeidet særlig knyttet til Maran-Ata i Oslo.

  • Manus, Max (1978). Sally Olsen: fångarnas ängel i Puerto Rico. Vällingby.
  • McGee, Gary B. (2010). Miracles, missions and American Pentecostalism. Maryknokk, N.Y.: Orbis Books.
  • Mentzen, Egil (1987). Jubileumsboken om Sarons Rose og Sally Olsen. Oslo: Nye Luther.
  • Nilsen, Oddvar (1984). Ut i all verden: Pinsevennenes ytre misjon 75 år. Oslo: Filadelfiaforlaget.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.