Hedvig Mollestad er en norsk jazzgitarist og komponist, født i Ålesund i 1982. Som gitarist er Hedvig Mollestad kjent for sin tunge, riffbaserte spillestil som går på tvers av flere sjangere. I tillegg til å spille fast med artister som Jarle Bernhoft og Hilde Marie Kjersem, er hun kjent fra samarbeid med band som El Doom & The Born Electric, Jon Eberson Group og Bronco Busters, og hun har også deltatt på utgivelser med Trondheim Jazzorkester.

Mollestad vokste opp i en musikalsk familie, og starten på hennes musikerkarriere kom da hun som elleveåring begynte å spille på morens kassegitar. I årene som fulgte fant hun mye inspirasjon i farens store samling med rock- og jazzplater, og som femtenåring ønsket hun seg - og fikk - en elektrisk gitar og forsterker i konfirmasjonsgave. 

Senere utdannet hun seg til jazzgitarist ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og i 2009 ble Mollestad kåret til «årets unge jazztalent» under jazzfestivalen i Molde. Kort tid etter dannet hun Hedvig Mollestad Trio sammen med Ellen Brekken på bass og Ivar Loe Bjørnstad på trommer. 

Trioen debuterte med albumet Shoot i 2011 på Rune Grammofon, innspilt live i studio og utgitt til svært gode omtaler i både Mojo, The New York Times, Uncut samt i norsk musikkpresse. To år senere fulgte de opp med All Of Them Witches på samme selskap, et album som var en videreutvikling av bandets instrumentale uttrykk som ofte beskrives som en blanding av blues, hardrock og improvisert, progressiv jazz.

Selv har Mollestad nevnt Terje Rypdal, Led Zeppelin, Miles Davis, Nirvana og Jimi Hendrix som viktige inspirasjonskilder. 

  • Shoot! (2011)
  • All Of Them Witches (2013)
  • Enfant Terrible (2014)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.