Hedvig Mollestad

Faktaboks

Hedvig Mollestad

Hedvig Mollestad Thomassen

Født
1982, Ålesund, Norge

Hedvig Mollestad under Månefestivalen i Fredrikstad i 2016.

/Gonzales Photo/NTB Scanpix.

Hedvig Mollestad er en norsk jazzgitarist og komponist, født i Ålesund i 1982. Som gitarist er Hedvig Mollestad kjent for sin tunge, riffbaserte spillestil som går på tvers av flere sjangere. I tillegg til å spille fast med artister som Jarle Bernhoft og Hilde Marie Kjersem, er hun kjent fra samarbeid med band som El Doom & The Born Electric, Jon Eberson Group og Bronco Busters, og har også deltatt på utgivelser med Trondheim Jazzorkester.

Bakgrunn

Mollestad vokste opp i en musikalsk familie, og starten på hennes musikerkarriere kom da hun som elleveåring begynte å spille på morens kassegitar. I årene som fulgte fant hun mye inspirasjon i farens store samling med rock- og jazzplater, og som femtenåring ønsket hun seg – og fikk – en elektrisk gitar og forsterker i konfirmasjonsgave.

Senere utdannet hun seg til jazzgitarist ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og i 2009 ble Mollestad kåret til «årets unge jazztalent» under jazzfestivalen i Molde. Kort tid etter dannet hun Hedvig Mollestad Trio sammen med Ellen Brekken på bass og Ivar Loe Bjørnstad på trommer.

Trioen debuterte med albumet Shoot i 2011 på Rune Grammofon, innspilt live i studio og utgitt til svært gode omtaler i både Mojo, The New York Times, Uncut samt i norsk musikkpresse. To år senere fulgte de opp med All Of Them Witches på samme selskap, et album som var en videreutvikling av bandets instrumentale uttrykk som ofte beskrives som en blanding av blues, hardrock og improvisert, progressiv jazz.

Selv har Mollestad nevnt Terje Rypdal, Led Zeppelin, Miles Davis, Nirvana og Jimi Hendrix som viktige inspirasjonskilder.

Utmerkelser

Hedvig Mollestad mottok prisen Årets unge jazztalent under Moldejazz 2009. Hun mottok Musikerprisen under Kongsberg Jazzfestival 2019.

Utvalgte utgivelser

  • Shoot! (2011)
  • All Of Them Witches (2013)
  • Enfant Terrible (2014)
  • Black Stabat Mater (2016)
  • Smells Funny (2018)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg