Renewable Energy Corporation ASA

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Renewable Energy Corporation ASA, norsk solenergi selskap med hovedkontor i Bærum, etablert i 1996 under navnet Fornybar Energi, nåværende navn fra 2000. REC har bakgrunn i selskapet ScanWafer, som fremstilte silisiumskiver ( wafere ) og ble etablert i Glomfjord i 1994 av Alf Bjørseth . ScanWafer og REC fusjonerte i 2004. REC ble børsnotert i 2006 og er blitt et av verdens største selskaper på sitt område med ca. 4200 ansatte og en omsetning på 13,8 mrd. kr (2010). Konsernsjef fra 2009 er Ole Enger , styreleder fra 2011 er Bjørn Wiggen. Største eiere er Orkla (ca. 40%) og Hafslund (ca. 9%).

Faktaboks

Også kjent som
REC

REC har aktiviteter i hele solenergikjeden: først produksjon av såkalt superrent silisium, deretter fremstilling av tynne silisiumskiver og til slutt konstruksjon av solceller og solcellepaneler og moduler og systemer av disse. Produksjon av silisium skjer i USA, av silisiumskiver i Glomfjord, på Herøya i Porsgrunn og i Singapore, av solceller i Narvik og Singapore, og av solcellepaneler i Singapore.

I oktober 2011 besluttet selskapet å legge ned to av fire waferfabrikker på Herøya, en av to waferfabrikker i Glomfjord, samt solcellefabrikken i Narvik. Dette vil medføre tap av 700 norske arbeidsplasser, som er ca. 60% av den norske arbeidsstokken. Senere ble ytterligere 300 arbeidere på Herøya og i Glomfjord permittert.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg