Italia (Religion) (Paven velsigner)

Pave Benedikt 16 hilser folket like etter at han ble utnevnt til ny pave etter Johannes Paul 2 i april 2005. Valget av ham som ny pave ansees i stor grad å bero på ønsket om kontinuitet. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.
Piazza San Pietro

Den katolske kirke har sitt sentrum i Vatikanstaten i Roma. På bildet ser vi Peterskirken og Petersplassen.

Av .
Lisens: CC BY 2.0

Kristendommen er den mest utbredte religionen i Italia, og katolisismen er den mest utbredte retningen innen kristendommen.

Et stort flertall av befolkningen i Italia regnes som kristne. Ifølge tall fra 2017, er 74 % av befolkningen katolikker, 23 % er ikke religiøse, mens 3 % tilhører andre religioner enn katolisismen. Det finnes omtrent 1,7 millioner ortodokse kristne i Italia, omtrent 700 000 protestanter og omtrent 430 000 medlemmer av Jehovas vitner.

I løpet av de siste tiårene har andelen av italienere med utenlandsk opprinnelse økt, og det er en større del av befolkningen nå som ikke er kristne enn tidligere. Ifølge tall fra 2017 finnes det i Italia omtrent to millioner muslimer, 293 000 buddhister og 193 000 hinduister.

I revisjonen av konkordatet mellom Vatikanet og den italienske staten fra 1984 betegnes katolisismen ikke lenger som statsreligion, og deltakelse i de offentlige skolers kristendomsundervisning er frivillig.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg