Ramsjøhytta

Ramsjøhytta
Av /DNT / Nasjonal turbase.
Lisens: CC BY SA 3.0

Artikkelstart

Ramsjøhytta er en selvbetjent DNT-hytte i Sylan, oppført i 1967. Hytta drives av Trondhjems Turistforening (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Tydal, Trøndelag; 775 meter over havet.

Ramsjøhytta ligger i sørenden av Ramsjøen og har navn etter innsjøen. Fra hytta er det merkede sommerruter til Schulzhytta, Bjørneggen, Storerikvollen og Tydal

Historikk

Da Trondhjems Turistforening var 50 år i 1937 fikk de en gave på 50 000 kroner av sin første formann Carl Schulz for å bygge en ny hytte i nærheten av den markerte fjelltoppen Fongen. Planen var først å bygge den ved Ramsjøen, men der fikk de ikke byggetillatelse. Isteden ble hytta bygget i Roltdalen i 1948 og fikk navnet Schulzhytta.

Det var imidlertid fortsatt behov for en hytte ved Ramsjøen og i 1957 fikk foreningen leie en enkel hytte ved Ramsjøosen. Den ble utstyrt som selvbetjeningshytte og hadde fire senger. Hytta ble raskt for liten og i 1967 fikk Trondhjems Turistforening lov til å bygge en egen og større hytte på plassen. Ramsjøhytta er siden utvidet flere ganger, og i 2019 hadde den 36 senger.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Brox og Hanneberg (1988). Sylene : store vidder, høye fjell. Gyldendal
  • Brox, Carl H (2005). Fjellets arvesølv – TTs hytter gjennom tidene. Trondhjems Turistforening.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg