Storerikvollen

Storerikvollen er en turisthytte i Tydal kommune

Artikkelstart

Storerikvollen er en betjent DNT-hytte i Sylan, nord for Esandsjøen. Hytta drives av Trondhjems Turistforening (del av Den Norske Turistforening) og ligger i Tydal kommune, i Trøndelag fylke, 766 meter over havet.

Fra turisthytta går det merkede sommerruter til Ramsjøhytta, Bjørneggen, Blåhammarstua , Sylstationen, Nedalshytta og Ås i Tydal. Forbi hytta går også den merkede traseen for Armfeldts karolineres dødsmarsj i 1719.

Historikk

Området rundt Esandsjøen er et gammelt samisk reinbeiteområde og kalvingsplass, men utover 1800-tallet ble det også bygget setre i området. I 1896 satte Trondhjems Turistforening opp et tilbygg til et seterhus som sto der og fikk dermed plass til seks senger for turistene. Prisen for tilbygget var kr 375,-. Det var de lange avstandene fra Meråker til Nedalshytta som var en av grunnene til at foreningen å skaffe seg et overnattingssted på denne plassen. I 1890 hadde også den Svenska Turistföreningen bygd sin første hytte øst for Storerikvollen, og i 1895 bygde de en ny hytte inne i Sylmassivet et par kilometer nord for der Sylarnas fjällstation i dag ligger. Dermed økte interessen for å gå turer sommer og vinter i Sylan, både på svensk og norsk side.

I 1920 ble Storerikvollen bygget på for første gang, og senere er hytta utvidet flere ganger. I dag har Storerikvollen 65 sengeplasser.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Brox, Carl H (2005). Fjellets arvesølv – TTs hytter gjennom tidene. Trondhjems Turistforening.
  • Lauritzen, Per Roger (2000). Hytter over alle hauger, fra Ertemarka til Finnmarksvidda. Cappelen.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg