Raheem Sterling, engelsk fotballspiller, med posisjonen angrepsspiller for Manchester City og Englands landslag. Sterling er en allsidig spiller som kan bekle flere roller, både ving, spiss og offensiv midtbane. Han har lenge vært ansett som ett av Europas største talent og er spesielt kjent sin for hurtighet og gode teknikk.

Sterling startet sin fotballkarriere i ungdomsavdelingen til Queens Park Rangers før han som 15-åring ble hentet til Liverpool i 2010. Sterling fikk sin A-lagsdebut for Merseyside-klubben i 2012 og etablerte seg på førstelaget den påfølgende sesongen. Sterling utviklet seg etter hvert til å bli en av Liverpools viktigste spillere i årene som fulgte og unggutten tiltrakk seg interesse fra andre storklubber. Liverpool ønsket å beholde stortalentet, men Sterling nektet å underskrive ny kontrakt med klubben og saken endte til slutt med at han ble hentet til Manchester City foran 2015/2016-sesongen. Sterling spilte totalt 129 kamper og scoret 23 mål for Liverpool. Sterling hadde en tøff førstesesong i City, men var en del av laget som vant Ligacupen i 2016 og har totalt spilt 47 kamper og scoret 11 mål for klubben (per juni 2016).

Sterling er opprinnelig fra Jamaica, men flyttet til England da han var syv år gammel. Han valgte å representere England internasjonalt og fikk sin debut for det engelske A-landslaget i 2012. Han har spilt 24 kamper og scoret to mål for England (per juni 2016).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.