Raheem Sterling

Faktaboks

Raheem Sterling

Raheem Shaqulle Sterling

Født
8. desember 1994, Kingston, Jamaica

Raheem Sterling er en engelsk fotballspiller, med posisjonen angrepsspiller for Manchester City og Englands landslag.

Sterling er en allsidig spiller som kan bekle flere roller, både ving, spiss og offensiv midtbane. Han har lenge vært ansett som et av Europas største talenter og er spesielt kjent sin for hurtighet og gode teknikk.

Klubbkarriere

Liverpool

Sterling startet sin fotballkarriere i ungdomsavdelingen til Queens Park Rangers før han som 15-åring ble hentet til Liverpool i 2010. Sterling fikk sin A-lagsdebut for Merseyside-klubben i 2012 og etablerte seg på førstelaget den påfølgende sesongen. Sterling utviklet seg etter hvert til å bli en av Liverpools viktigste spillere i årene som fulgte og unggutten tiltrakk seg interesse fra andre storklubber.

Manchester City

Liverpool ønsket å beholde stortalentet, men Sterling nektet å underskrive ny kontrakt med klubben og saken endte til slutt med at han ble hentet til Manchester City foran 2015/2016-sesongen. Sterling spilte totalt 129 kamper og scoret 23 mål for Liverpool. Sterling hadde en tøff førstesesong i City, men var en del av laget som vant Ligacupen i 2016.

Sesongen 2017/2018 var Sterlings store gjennombrudd. Med sine 18 mål i Premier League var Sterling en sentral del av laget som ble ligamestere denne sesongen. Sterling har totalt spilt 140 kamper og scoret 67 mål for klubben (per juli 2018).

Landslagskarriere

Sterling er opprinnelig fra Jamaica, men flyttet til England da han var syv år gammel. Han valgte å representere England internasjonalt og fikk sin debut for det engelske A-landslaget i 2012. Han har siden etablert seg som en viktig førstelagsspiller for landslaget og var en sentral del av laget som kom til semifinalen under VM i Russland 2018. Sterling har spilt 44 kamper og scoret to mål for England (per juni 2018).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg