Faktaboks

Raheem Sterling

Raheem Shaquille Sterling

Født
8. desember 1994, Kingston, Jamaica
Raheem Sterling
Raheem Sterling under en kamp for Manchester City mot Manchester United i 2019 som endte 1-2 til Manchester United.
Av /NTB scanpix/Reuters.

Raheem Sterling er en engelsk fotballspiller, med posisjonen angrepsspiller for Chelsea og Englands landslag. Han har vunnet Premier League fire ganger med Manchester City.

Sterling er en allsidig spiller som kan bekle flere roller, både ving, spiss og offensiv midtbane. Han er spesielt kjent sin for hurtighet og gode teknikk.

Fakta

  • Landskamper: 77 (per juli 2022)
  • Mål: 19

Klubber

Klubbkarriere

Sterling startet sin fotballkarriere i ungdomsavdelingen til Queens Park Rangers før han som 15-åring ble hentet til Liverpool i 2010. Sterling fikk sin A-lagsdebut for Liverpool i 2012 og etablerte seg på førstelaget den påfølgende sesongen. Sterling utviklet seg etter hvert til å bli en av Liverpools viktigste spillere i årene som fulgte.

Liverpool ønsket å beholde Sterling, men han nektet å underskrive ny kontrakt med klubben, og til slutt ble han hentet til Manchester City foran 2015/2016-sesongen. Sterling spilte totalt 129 kamper og scoret 23 mål for Liverpool.

Sterling hadde en tøff førstesesong i City, men var en del av laget som vant Ligacupen i 2016. Sesongen 2017/2018 var Sterlings store gjennombrudd. Med sine 18 mål i Premier League var Sterling en sentral del av laget som ble ligamestere denne sesongen.

Totalt vant han ligaen fire ganger, FA-Cupen én gang og Ligacupen fem ganger for Manchester City. Han scoret totalt 131 mål på 339 kamper for klubben, og ble i 2019 kåret til Årets unge spiller av spillerforeningen, og til Årets spiller av fotballjournalistenes forening, FWA.

Sommeren 2022 gikk han til Chelsea.

Landslagskarriere

Sterling er opprinnelig fra Jamaica, men flyttet til England da han var syv år gammel. Han valgte å representere England internasjonalt og fikk sin debut for det engelske A-landslaget i 2012. Han har siden etablert seg som en viktig spiller for landslaget og var en sentral del av laget som kom til semifinalen under VM i Russland 2018.

Han var sentral også på Englands vei mot EM-finalen i 2021, og scoret i to 1–0 seire over Kroatia og Tsjekkia i gruppespillet og det første målet i åttendedelsfinalen mot Tyskland. England tapte finalen for Italia, etter straffesparkkonkurranse.

Utmerkelser

Sterling ble i 2021 tildelt tittelen Member i den Britiske imperieorden (MBE) for sin innsats mot rasisme i sport.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg