Faktaboks

Peter Normann Waage
Født
26. juni 1953, Oslo

Peter Normann Waage er en norsk forfatter og journalist, cand. mag. med fagene russisk, idéhistorie og filosofi, har hatt flere lengre studieopphold i Russland. Han har skrevet i blant annet Dagbladet og Aftenposten og utgitt en rekke bøker om russisk filosofi, litteratur og kulturhistorie. Han har også skrevet bøker om møtet mellom islam og Vestens kultur og om Rudolf Steiners sosiale tregreningsideer.

Av hans mange bøker kan nevnes Det usynlige kontinent. Vladimir Solovjov som Europas filosof (1988), Russland er et annet sted. En kulturhistorisk bruksanvisning (1990), Fjodor M. Dostojevskij (1997) og Jeg – Individets kulturhistorie (2008).

Leve friheten! Traute Lafrenz og Den hvite rose (2010, Riksmålsprisen) handler om den lille tyske studentgruppen som prøvde å bekjempe naziregimet (se Sophie Scholl).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg