Odd Kristian Reme er prest i Den norske kirke og har vært leder Kirkelig dialogsenter Stavanger fra 2012. I tillegg til å arbeide som prest er Reme politisk aktiv og engasjert i den offentlige debatten. I de fleste sammenhenger kalles han Kian Reme.

Han var første leder for Kirkens Bymisjon i Stavanger og arbeidet der i åtte år, var senere kommunalråd for Arbeiderpartiet i Stavanger i tre perioder fra 1999 til 2011. I 1999, 2003 og 2007 var han Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Stavanger. Han var medlem av Arbeiderpartiets sentralstyre i perioden 2000-2011. Reme har siden 1970-årene vært sterkt engasjert i solidaritetsarbeid for Palestina og tok initiativet til å etablere vennskapsbyavtale mellom Stavanger og Nablus i Palestina.

Reme er kjent for sitt arbeid med å støtte pårørende og organisere pårørende-grupper. Reme mistet sin bror Rolf i «Alexander L. Kielland»-ulykken i 1980. Han ble talsmann og senere leder for Kiellandfondet, etablert i 1981 og lagt ned i 1996. Kiellandfondet var en støttegruppe for etterlatte og overlevende og samtidig en markant pressgruppe for å få plattformen snudd og for å få granskingen av ulykken gjenopptatt.

Kiellandfondet ble modell for andre pårørende-grupper og Reme tok sammen med andre initiativ til å opprette Nasjonalt Støttegruppenettverk i 2005. Høsten 2016 ble det igjen reist offentlig debatt med krav om ny gransking av «Alexander L. Kielland»-ulykken. Reme tok sammen med andre pårørende, overlevende og representanter fra fagbevegelsen initiativ til å opprette Kiellandnettverket som er en pressgruppe for å få en ny uavhengig gransking av «Alexander L. Kielland»-ulykken.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.