Notam (musikkorganisasjon)

Artikkelstart

Notam er et kompetanse- og ressurssenter for utvikling og bruk av ny teknologi i musikk- og kunstlivet i Norge, etablert i 1992. Christian Blom har vært daglig leder siden 2017.

Faktaboks

Etymologi

forkortelse for Norsk nettverk for Teknologi, Akustikk og Musikk

Også kjent som

Norsk senter for teknologi i musikk og kunst

Senterets kjerneoppgaver er å yte hjelp til skapende arbeid, forskning og utvikling, utdanning og formidling. Samarbeid med organisasjoner i inn- og utland utgjør en sentral del av Notams virksomhet, blant annet bidrar senteret årlig med produksjoner til Ultima-festivalen.

Notam holder til på Myrens Verksted i Oslo, og disponerer tre lydstudioer, elektronikkverksted, flere prosjektrom og arbeidslokaler. I 2017 bestod den faste staben av fem årsverk fordelt på åtte stillinger, med flere ressurspersoner engasjert på prosjektbasis.

Senteret driftes i hovedsak med offentlige midler fra Norsk kulturråd, samt egeninntjening basert på kursvirksomhet, tjenesteyting, billettsalg og egenandel fra brukerne.

Historikk

NoTAM (Norsk nettverk for Teknologi, Akustikk og Musikk) ble etablert i 1992 ved Universitetet i Oslo, og hadde i starten tilhold på Menighetsfakultetet.

Det ble omdannet til en selvstendig stiftelse i 2001. I 2008 ble navnet endret til Notam – norsk senter for teknologi i musikk og kunst.

Stiftere

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg