Notam er et kompetanse- og ressurssenter for utvikling og bruk av ny teknologi i musikk- og kunstlivet i Norge, etablert i 1992. Christian Blom har vært daglig leder siden 2017.

Faktaboks

Etymologi

forkortelse for Norsk nettverk for Teknologi, Akustikk og Musikk

Også kjent som

Norsk senter for teknologi i musikk og kunst

Senterets kjerneoppgaver er å yte hjelp til skapende arbeid, forskning og utvikling, utdanning og formidling. Samarbeid med organisasjoner i inn- og utland utgjør en sentral del av Notams virksomhet, blant annet bidrar senteret årlig med produksjoner til Ultima-festivalen.

Notam holder til på Myrens Verksted i Oslo og disponerer tre lydstudioer, elektronikkverksted, flere prosjektrom og arbeidslokaler. I 2017 bestod den faste staben av fem årsverk fordelt på åtte stillinger, med flere ressurspersoner engasjert på prosjektbasis.

Senteret driftes i hovedsak med offentlige midler fra Norsk kulturråd samt egeninntjening basert på kursvirksomhet, tjenesteyting, billettsalg og egenandel fra brukerne.

Historikk

NoTAM (Norsk nettverk for Teknologi, Akustikk og Musikk) ble etablert i 1992 ved Universitetet i Oslo og hadde i starten tilhold på Menighetsfakultetet.

Det ble omdannet til en selvstendig stiftelse i 2001. I 2008 ble navnet endret til Notam – norsk senter for teknologi i musikk og kunst.

Stiftere

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg