Griegakademiet

Artikkelstart

Griegakademiet er en utdanningsinstitusjon i musikk i Bergen. Griegakademiet er en videreføring av Bergen Musikkonservatorium. Det har siden 1995 tilhørt Universitetet i Bergen, og er fra 2017 et av de tre instituttene under Fakultetet for kunst, musikk og design (KMD) ved universitetet.

Griegakademiet tilbyr bachelor- og masterutdannelse i musikkutøvelse. Det undervises i musikkformene klassisk, jazz og tradisjonsmusikk foruten komposisjon og direksjon. Instituttet har også mastergradsstudier i musikkterapi.

Historikk

Griegakademiet er oppkalt etter komponisten Edvard Grieg og ble stiftet 15. juni 1993 på 150-årsdagen for Griegs fødsel.

I 1995 gikk det tidligere Bergen Musikkonservatorium (etablert 1905) inn i Griegakademiet, og det ble en del av det historisk-filosofiske fakultetet ved Universitetet i Bergen. I 2017 ble Griegakademiet en del av det nyopprettede fakultetet for kunst, musikk og design.

Griegakademiet hadde til å begynne med undervisning i klassisk tradisjon, men har blitt utvidet til å omfatte andre musikkformer.

Griegakademiet mottok i 1997 Arne Bjørndals folkemusikksamling.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg