Griegakademiet er en utdanningsinstitusjon i musikk i Bergen. Griegakademiet er en videreføring av Bergen Musikkonservatorium. Det har siden 1995 tilhørt Universitetet i Bergen, og er fra 2017 et av de tre instituttene under Fakultetet for kunst, musikk og design (KMD) ved universitetet.

Griegakademiet tilbyr bachelor- og masterutdannelse i musikkutøvelse. Det undervises i musikkformene klassisk, jazz og tradisjonsmusikk foruten komposisjon og direksjon. Instituttet har også mastergradsstudier i musikkterapi.

Historikk

Griegakademiet er oppkalt etter komponisten Edvard Grieg og ble stiftet 15. juni 1993 på 150-årsdagen for Griegs fødsel.

I 1995 gikk det tidligere Bergen Musikkonservatorium (etablert 1905) inn i Griegakademiet, og det ble en del av det historisk-filosofiske fakultetet ved Universitetet i Bergen. I 2017 ble Griegakademiet en del av det nyopprettede fakultetet for kunst, musikk og design.

Griegakademiet hadde til å begynne med undervisning i klassisk tradisjon, men har blitt utvidet til å omfatte andre musikkformer.

Griegakademiet mottok i 1997 Arne Bjørndals folkemusikksamling.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg