Nico & Vinz

Nico & Vinz på Sentrum Scene i Oslo 19. februar 2016
Av /NRK P3.
Lisens: CC BY NC SA 2.0

Artikkelstart

Nico & Vinz er en hiphopgruppe fra Lambertseter og Holmlia i Oslo bestående av rapperne Nicolai Sereba og Vincent Dery.

Faktaboks

Også kjent som

tidligere kjent som Envy

Gjennombruddet

Duoen ble stiftet i 2009 og de fikk sitt gjennombrudd i 2011 da de vant Emergenza-festivalen i Tyskland, som er verdens største festival og konkurranse for usignerte grupper og artister. Samtidig med seieren i Tyskland fikk de en hit med den Nasty Kutt-produserte låten «One Song». Musikkvideoen til låten ble regissert av Jonas Meek Strømman og fikk i 2012 Spellemannprisen for beste musikkvideo. Samme året albumdebuterte de med The Magic Soup and the Bittersweet Faces.

Internasjonalt gjennombrudd

I 2014 skiftet gruppen navn fra Envy til Nico & Vinz etter å ha fremforhandlet en platekontrakt med Warner Bros US. De opplevde kort tid senere sitt store internasjonale gjennombrudd med singelen «Am I Wrong». Låten, som først kom ut i Norge i 2013, ble den største norske singelsuksessen siden a-ha sin «Take on Me» i 1984. Den toppet blant annet den britiske singellisten og nådde fjerdeplass på den amerikanske Billboard-listen. Singelen ble etterfulgt av andrealbumet Black Star Elephant. Samme året opptrådte de også for den amerikanske presidenten Barack Obama under den tradisjonelle tenningen av juletreet i Washington, D.C.

Senere karriere

Nico & Vinz har senere gitt ut EP-ene Cornerstone (2015) og Elephant In The Room (2017). Førstnevnte inneholdt singelen «That's How You Know» som ble en hit i Norge og Australia.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg