Nico & Vinz er en hiphopgruppe fra Lambertseter og Holmlia i Oslo bestående av rapperne Nicolai Sereba og Vincent Dery.

Duoen ble stiftet i 2009 og de fikk sitt gjennombrudd i 2011 da de vant Emergenza-festivalen i Tyskland, som er verdens største festival og konkurranse for usignerte grupper og artister. Samtidig med seieren i Tyskland fikk de en hit med den Nasty Kutt-produserte låten «One Song». Musikkvideoen til låten ble regissert av Jonas Meek Strømman og fikk i 2012 Spellemannprisen for beste musikkvideo. Samme året albumdebuterte de med The Magic Soup and the Bittersweet Faces.

I 2014 skiftet gruppen navn fra Envy til Nico & Vinz etter å ha fremforhandlet en platekontrakt med Warner Bros US. De opplevde kort tid senere sitt store internasjonale gjennombrudd med singelen «Am I Wrong». Låten, som først kom ut i Norge i 2013, ble den største norske singelsuksessen siden a-ha sin «Take on Me» i 1984. Den toppet blant annet den britiske singellisten og nådde fjerdeplass på den amerikanske Billboard-listen. Singelen ble etterfulgt av andrealbumet Black Star Elephant. Samme året opptrådte de også for den amerikanske presidenten Barack Obama under den tradisjonelle tenningen av juletreet i Washington, D.C.

Nico & Vinz har senere gitt ut EP-ene Cornerstone (2015) og Elephant In The Room (2017). Førstnevnte inneholdt singelen «That's How You Know» som ble en hit i Norge og Australia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.