National Museum of the American Indian

National Museum of the American Indian er et museum i USA med mål å omfatte alle urfolkskulturer i Amerika, men med hovedvekt på urfolk i Nord-Amerika.

National Museum of the American Indian (NMAI) åpnet 21. september 2004. NMAI ligger i The Mall, hvis nabo er kongressen og høyesterett på Capitol Hill i Washington D.C. i USA. Det er også et assosiert National Museum of the American Indian i New York City og et «Cultural Resources Center» i Suitland i Maryland. Sistnevnte har som oppgave å oppbevare samlinger, konservering og forskning.

Det er urfolk i USA som står bak etableringen, finansieringen og det faglige innholdet til museet. NMAI er tilrettelagt for et allment publikum gjennom audiovisuelle og interaktive media (film, video, fotografier og «hands-on demonstrations»). En «Windows on Collections» inneholder mer enn 3500 objekter. Det er demonstrasjoner av båtbygging, offentlig seremonier, andre typer «performance», sang, dans, fortellinger, «workshops» og så videre.

NMAI’s uttrykte mål er å bekjempe inngrodde stereotypier ved å spre kunnskap om den amerikanske urbefolkningens historie og tradisjoner, men også om hvordan den har opprettholdt og revitaliserer sine ulike kulturer, språk og religioner i dagens Amerika.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • McMaster, Gerald and Clifford E. Trafzer Native Universe: Voices of Indian America., Published by NMAI in association with National Geographic Society. 2004.
  • West, Richard W. The Changing Presentation of the American Indian Museum Cultures. 2005.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg