National Museum of the American Indian

National Museum of the American Indian (NMAI) åpnet 21. september 2004. NMAI ligger i The Mall hvis nabo er kongressen og høyesterett på Capitol Hill i Washington D.C., USA.

Museet har som mål å omfatte alle urfolkkulturer i Amerika, men det er hovedvekt på urfolk i Nord-Amerika. Det er også et assosiert National Museum of the American Indian i New York City og et ”Cultural Resources Center” i Suitland, Md. Sistnevnte har som oppgave å oppbevare samlinger, konservering og forskning.

Det er urfolk i USA som står bak etableringen, finansieringen og det faglige innholdet til museet. NMAI er tilrettelagt for et allment publikum gjennom audiovisuelle og interaktive media (film, video, fotografier og ”hands-on demonstrations” ). En ”Windows on Collections” inneholder mer enn 3500 objekter. Det er demonstrasjoner av båtbygging, offentlig seremonier, andre typer ”performance”, sang, dans, fortellinger, ”workshops” etc.

NMAI’s uttrykte mål er å bekjempe inngrodde stereotypier ved å spre kunnskap om den amerikanske urbefolkningens historie og tradisjoner, men også om hvordan den har opprettholdt og revitaliserer sine ulike kulturer, språk og religioner i dagens Amerika.

McMaster, Gerald and Clifford E. Trafzer Native Universe: Voices of Indian America., Published by NMAI in association with National Geographic Society. 2004.

National Museum of the American Indian [http://nmai.si.edu/home/]

West, Richard W. The Changing Presentation of the American Indian Museum Cultures. 2005.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.