NRC - Nuclear Regulatory Commission

NRC, The Nuclear Regulatory Commission, er et uavhengig organ som ble opprettet av den amerikanske regjeringen i 1974 for å ta hånd spørsmål knyttet til helse og sikkerhet ved bruk av kjerneenergi. NRC er den ene av de to institusjonene som etterfulgte AEC, Atomic Energy Commission, da det ble oppløst samme år.

NRC har overoppsynet med alle kjernereaktorer og passer på at kravene til sikkerhet overholdes. Saksområdet omfatter også spørsmål knyttet til driftstillatelse, håndtering av radioaktivt materiale og lagring av brukt kjernebrensel. Tilsynsoppgavene kan klassifisere i tre hovedområder:

  • Kjernereaktorer. Kommersielle reaktorer for produksjon av elektrisk energi, forskningsreaktorer samt reaktorer for testing og opplæring.
  • Kjernefysiske materialer. Bruk av kjernefysiske materialer innen medisin, forskning og anlegg som produserer kjernebrensel.
  • Radioaktivt avfall. Transport, lagring og sluttforvaring av radioaktivt avfall samt nedlegging (dekommisjonering) av kjernefysiske anlegg som for eksempel kjernekraftverk.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg