Mohammed bin Rashid Al Maktoum er emir av Dubai siden 2006 og samtidig visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater. Han tilhører Al Maktoum-dynastiet som har styrt Dubai siden 1833.

Sheikh Mohammed er utdannet ved flere skoler i Dubai og har deretter militær utdanning fra Storbritannia. Etter denne ble han utnevnt til sjef for Dubais politistyrke så vel som for forsvarsstyrken. Ved farens død i 2006 overtok han som hersker av Dubai og tok derved også over som visepresident for statsdannelsen De forente arabiske emirater.

Ved siden av å være enehersker over Dubai har emiren engasjert seg i forretningsdrift. Han har eierinteresser i flere av de største selskapene i landet og har også derigjennom bidratt til moderniseringen av Dubai.

Monarken er også kjent for å være interessert i hestesport, og er eier av flere internasjonalt kjente stutterier og fullblodshester. Gjennom en av sine koner, Haya bint Al Hussein, datter av kong Hussein av Jordan, er han inngiftet i den jordanske kongefamilien.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.