Mohammed bin Rashid Al Maktoum, emir av Dubai siden 2006 og samtidig visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater; tilhører Al-Maktoum-dynastiet, som har styrt Dubai siden 1833.

Sheikh Mohammed er utdannet ved flere skoler i Dubai og har deretter militær utdanning fra Storbritannia. Etter denne ble han av sin far, emir Rashid bin Sa'id Al-Maktoum, utnevnt til sjef for Dubais politistyrke så vel som for forsvarsstyrken. Ved farens død i 2006 overtok han som hersker av Dubai og tok derved også over som visepresident for statsdannelsen De forente arabiske emirater.

Ved siden av å være enehersker over Dubai har emiren engasjert seg i forretningsdrift. Han har eierinteresser i flere av de største selskapene i landet og har også derigjennom bidratt til moderniseringen av Dubai.

Monarken er også kjent for å være interessert i hestesport, og er eier av flere internasjonalt kjente stutterier og fullblodshester. Gjennom en av sine koner, Haya bint Al Hussein, datter av kong Hussein av Jordan, er han inngiftet i den jordanske kongefamilien.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.