Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Faktaboks

Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Sheikh Hamdan al-Maktoum

Født
11. februar 1949, Dubai

Artikkelstart

Mohammed bin Rashid Al Maktoum er emir av Dubai siden 2006 og samtidig visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater. Han tilhører Al Maktoum-dynastiet som har styrt Dubai siden 1833.

Biografi

Sheikh Mohammed er utdannet ved flere skoler i Dubai og har deretter militær utdanning fra Storbritannia. Etter denne ble han utnevnt til sjef for Dubais politistyrke så vel som for forsvarsstyrken. Ved farens død i 2006 overtok han som hersker av Dubai og tok derved også over som visepresident for statsdannelsen De forente arabiske emirater.

Annet

Ved siden av å være enehersker over Dubai har emiren engasjert seg i forretningsdrift. Han har eierinteresser i flere av de største selskapene i landet og har også derigjennom bidratt til moderniseringen av Dubai.

Monarken er også kjent for å være interessert i hestesport, og er eier av flere internasjonalt kjente stutterier og fullblodshester. Gjennom en av sine koner, Haya bint Al Hussein, datter av kong Hussein av Jordan, er han inngiftet i den jordanske kongefamilien.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg