Matt Corby er en australsk sanger og låtskriver som vokste opp i Sydney-forstaden Oyster Bay.

Hans musikalske uttrykk er svært preget av hans unike stemme, som kan være både røff og rå i bryst- og hodeklang - men også rund og myk i falsett. Disse ulike teknikkene varierer han med å bruke, ofte i kontrast til hverandre. Musikken hans bærer med seg elementer fra både pop og rock. Uttrykket varierer alt etter årstallene innspillingene er fra. Besetningen varierer – fra kun vokal og piano eller gitar til fullt band med strykere.

Noen år etter hans deltakelse i Australsk Idol i 2007 begynte han å gi ut ep-er og singler, samt noen live-ep-er fra konserter i forbindelse med The Resolution Tour i slutten av 2013. I mars 2016 ga han ut sitt første hele studioalbum: Telluric. Etter utgivelsen av debutalbumet har Corby vært rundt i hele verden og spilt. Han skulle spille i Parkteateret i Oslo den 31. mars 2016. Konserten ble solgt ut på fire minutter, som førte til at konserten ble flyttet til Rockefeller.

Senere samme år hadde han flere opptredener rundt i Norge på festivaler som Piknik i Parken, Slottsfjell, Cloud Nine Festival og tromsøfestivalen Rakettnatt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.