Martin Ødegaard sammen med sine nye lagkamerater Cristiano Ronaldo (t.h.) og Sergio Ramos samme dag som han undertegnet kontrakten med Real Madrid. Bildet er tatt av Ødegaards agent, Tore Pedersen.

Martin Ødegaard, Ronaldo og Ramos av Tore Pedersen. CC BY 2.0

Norsk landslagsspiller i fotball, midtbanespiller.

Antall landskamper: 8 (pr. 31. desember 2015). Mål: 0.

Klubber: Strømsgodset og Real Madrid. Ungdomsklubber: Drammen/Strong og Strømsgodset.

Martin Ødegaard er en offensiv midtbanespiller med utsøkt teknikk, gode dribleferdigheter, pasningssikker, godt blikk for spillet, ekstremt god på små flater, flink til å slå gjennombruddspasninger og evne til å score mål.

Den 22. januar 2015 ble han, 16 år og 36 dager gammel, som første nordmann i historien, presentert som Real Madrid-spiller.

Ødegaard kunne velge og vrake blant noen av verdens beste klubber, og i løpet av høsten 2014 og januar 2015 trente han med følgende klubber, før han bestemte seg for hvilken klubb han ville signere for: Barcelona, Bayern München, Liverpool, Manchester United, Arsenal – og Real Madrid.

Meritter: Martin Ødegaard satte europeisk rekord, da han 15 år og 300 dager gammel som innbytter For Mats Møller Dæhli i landskampen mot Bulgaria på Ullevaal stadion den 13. oktober 2014 ble den yngste spilleren som noensinne har spilt en EM-kvalifiseringskamp. Han ble også den yngste spilleren som har debutert for et norsk landslag, da han 15 år og 243 dager gammel den 27. august 2014 spilte fra start i privatlandskampen mot De forente arabiske emirater i en kamp som endte 0–0. 13. april 2014 ble han den yngste spilleren som har debutert i eliteserien, 15 år og 117 dager gammel, og den 16. mai 2014 ble han den yngste målscoreren i eliteserien gjennom tidene, da han scoret Strømsgodsets siste mål i 4–1-seieren over Sarpsborg, 15 år og 150 dager gammel. Den 23. mai 2015 ble han den yngste spilleren som har spilt for Real Madrid i La Liga, 16 år og 157 dager gammel.

Under utdelingen av Gullballen 2014 ble Ødegaard kåret til Årets unge talent og Årets profil i Tippeligaen samt at han under Idrettsgallaen ble kåret til Årets gjennombrudd.

  • Michael Qureshi: Martin Ødegaard. Publicom 2015

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.