Øyvind Leonhardsen
Øyvind Leonhardsen er kjent som en av Norges beste indreløpere gjennom tidene. Her feirer han skåringen av 1–0-målet mot England i VM-kvalifiseringen på Ullevaal stadion i 1993, en kamp Norge vant 2–0.
Av /NTB Scanpix.

Indreløper er en spillerposisjon i fotball opprinnelig brukt i 2-3-5-system, plassert til venstre eller høyre for forward (midtspiss) og innenfor vingen (også kalt ytre høyre eller venstre). I dag brukes betegnelsen om spillere på hver sin side av den sentrale midtbanespilleren i en 4–3–3- eller 4–5–1-formasjon.

Indreløperen har både offensive og defensive oppgaver, må dekke store områder av banen og kjennetegnes ofte av stor utholdenhet og løpskapasitet.

Noen av de mest kjente norske indreløperne gjennom tidene er blant andre Einar «Jeja» Gundersen, Reidar Kvammen, Per Bredesen, Roar Strand, Øyvind Leonhardsen, Erik «Myggen» Mykland, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg