Faktaboks

Majorstua
Majorstuen

Fra Bogstadveien.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk
Majorstuen

Det opprinnelige Majorstuen-huset. Områdenavnet startet som et beskjedent og litt avsidesliggende restaurantmål for Christianias borgerskap.

Majorstuen
Av /Oslo Museum.

Majorstua er et bolig- og næringsområde i Oslo som utgjør nordre del av bydel Frogner.

Her er det en rekke forretnings- og kontorbygg som ble reist i 1960- og 1970-årene, foruten bygninger for Det teologiske Menighetsfakultet, Det Norske Studentersamfund (Chateau Neuf), Norges musikkhøgskole, Politihøgskolen med mer. På Majorstua ligger også det norske hovedkontoret for Nordea Bank, samt Norges vassdrags- og energidirektorat. Majorstua er et knutepunkt på Oslos T-banenett. Her avgrener Kolsåsbanen, Røabanen og Holmenkollbanen fra T-baneringen. Det er et sporveismuseum i en gammel vognhall.

Majorstuen utgjør et sogn med kirke fra 1923. Kirken ble bygd vesentlig ved midler innsamlet blant landets prester, og ble derfor lenge kalt «Prestenes kirke».

Navnet er etter en løkke under Nedre Blindern gård, hvor major Michael Wilhelm Sundt skal ha oppført en liten stue omkring 1750, da han forpaktet eiendommen. Denne ble revet og flyttet i 1913.

Les mer i Store norske leksikon

Kart

Majorstua
Majorstua
Av /Statens kartverk.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg