T-baneringen, kollektivtransportprosjekt i Oslo kommune, knytter de østlige og vestlige tunnelbanelinjene sammen i en ringbane; del av kollektivtransportsatsningen Oslopakke 2; åpnet 2006.

Fra før var alle de vestlige og østlige tunnelbanene forbundet i Oslo sentrum. Ved gjennomføringen av dette prosjektet ble en avgrening fra Sognsvannsbanen knyttet sammen med Grorudbanen med en ny trasé fra Ullevål over Nydalen, Storo og Sinsen til Carl Berners plass. Første etappe av byggingen var fra Ullevål til Storo. Denne delen av utbyggingen startet i juni 2000 og ble tatt i bruk i 2003. Etappen frem til Carl Berners plass ble påbegynt noe senere, og hele ringbanen stod ferdig i 2006. Det ble da åpnet en ny t-banestasjon på Sinsen, i tillegg til de to som var tatt i bruk på Storo og i Nydalen.

Oslo kommune hadde ansvaret for utbyggingen, som var kostnadsberegnet til i underkant av 900 millioner kroner. Staten tok om lag 75 % av kostnadene, og Oslo kommune resten.

T-banen hadde 85 millioner påstigninger i 2013, mens kollektivtransporten i Oslo og Akershus hadde 309 millioner reiser.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.