Magnus Konow

Faktaboks

Magnus Konow
Magnus Andreas Thulstrup Clasen Konow
uttale:
konˈow
født:
1. september 1887, Melsomvik
død:
25. august 1972, San Remo, Italia

Magnus Konow var en norsk skipsreder og idrettsutøver, som ble olympisk mester i seiling to ganger. Han deltok i hele seks sommer-OL. Kun to andre norske idrettsutøver har deltatt i like mange. sommer-OL: skytteren Harald Stenvaag og roeren Olaf Tufte.

Seiling

Konow ble olympisk mester i seiling to ganger. Første gang i Stockholm i 1912, da han var mannskap i 12-meter-klassen om bord i båten Magda IX. I Antwerpen i 1920 var han rormann i båten Sildra i 8-meter-klassen. Det samme var han under Berlin-OL i 1936, da han tok sølv i 6 mR-klassen i 1936. I tillegg kom han på fjerdeplass både i 1908, 1928 og i 1948. Han deltok for Norge i London-OL i 1948 selv om han hadde fått amerikansk statsborgerskap under andre verdenskrig.

Konow vant også seilasene om gullpokalen fem ganger, éntonnerpokalen fire ganger og kattegatpokalen to ganger. Han vant tre kongepokaler i løpet av karrieren, og var også en god roer og skiløper. Han ble blant annet tildelt Damenes pokal som beste kombinerthopper i Holmenkollen i 1908.

Han var medlem av Kongelig Norsk Seilforening.

Skipsreder

Som skipsreder var Konow særlig aktiv innen hvalfangsten i Antarktis, spesielt i samarbeid med Carl Anton Larsen i selskapet A/S Rosshavet fra 1923.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg