Magnus Konow

Faktaboks

Magnus Konow
Magnus Andreas Thulstrup Clasen Konow
Uttale
konˈow
Født
1. september 1887, Melsomvik
Død
25. august 1972, San Remo, Italia

Artikkelstart

Magnus Konow var en norsk skipsreder og idrettsutøver, som ble olympisk mester i seiling to ganger. Han deltok i hele seks sommer-OL. Kun to andre norske idrettsutøver har deltatt i like mange. sommer-OL: skytteren Harald Stenvaag og roeren Olaf Tufte.

Seiling

Konow ble olympisk mester i seiling to ganger. Første gang i Stockholm i 1912, da han var mannskap i 12-meter-klassen om bord i båten Magda IX. I Antwerpen i 1920 var han rormann i båten Sildra i 8-meter-klassen. Det samme var han under Berlin-OL i 1936, da han tok sølv i 6 mR-klassen i 1936. I tillegg kom han på fjerdeplass både i 1908, 1928 og i 1948. Han deltok for Norge i London-OL i 1948 selv om han hadde fått amerikansk statsborgerskap under andre verdenskrig.

Konow vant også seilasene om gullpokalen fem ganger, éntonnerpokalen fire ganger og kattegatpokalen to ganger. Han vant tre kongepokaler i løpet av karrieren, og var også en god roer og skiløper. Han ble blant annet tildelt Damenes pokal som beste kombinerthopper i Holmenkollen i 1908.

Han var medlem av Kongelig Norsk Seilforening.

Skipsreder

Som skipsreder var Konow særlig aktiv innen hvalfangsten i Antarktis, spesielt i samarbeid med Carl Anton Larsen i selskapet A/S Rosshavet fra 1923.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg