Magnus Konow var en norsk skipsreder og idrettsutøver, født i Melsomvik i Vestfold. Han deltok hele seks ganger i sommer-OL.

Han ble olympisk mester i seiling to ganger. Første gang i Stockholm i 1912, da han var mannskap i 12-meterklassen på båten Magda IX. I Antwerpen i 1920 var han rormann på båten Sildra i 8-meterklassen. Det samme var han under Berlin-OL i 1936, da han tok sølv i 6-meterklassen i 1936. I tillegg kom han på fjerdeplass både i 1908, 1928 og i 1948. Han deltok for Norge i London-OL i 1948 selv om han hadde fått amerikansk statsborgerskap under andre verdenskrig.

Sammen med skytteren Harald Stenvaag er Konow den eneste nordmann som har deltatt i seks sommer-OL. I tillegg til dette vant han seilasene om gullpokalen fem ganger, éntonnerpokalen fire ganger og kattegatpokalen to ganger. Han vant tre kongepokaler i løpet av karrieren, og var også en god roer og skiløper som blant annet ble tildelt Damenes pokal som beste kombinerthopper i Holmenkollen i 1908.

Han var medlem av Kongelig Norsk Seilforening.

Som skipsreder var Konow særlig aktiv innen hvalfangsten i Antarktis, spesielt i samarbeid med Carl Anton Larsen i selskapet A/S Rosshavet fra 1923.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.