Leiv Flisnes

Faktaboks

Leiv Flisnes
Leiv Gustav Flisnes
Født
28. august 1922, Fredrikstad
Død
8. januar 1996
Oslo

Leiv Flisnes, Metronom Musikkforlag AS.

.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Leiv Flisnes var en norsk militærmusiker, dirigent, komponist og musikkforlegger.

Flisnes vokste opp i Ålesund og viste tidlig interesse for musikk. I 1940 tok han seg over Nordsjøen og meldte seg til den norske Skottlandsbrigaden. Han ble leder for brigadens musikkorps. Han kom tilbake til Norge etter andre verdenskrig, tok militærmusikereksamen og ble ansatt i Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo i 1946 og ble der til han ble pensjonert.

Fra 1945 var han tilknyttet NRK som musiker, orkesterleder og arrangør innen lett musikk. Han var også konsulent for janitsjarmusikken i radio.

I mange år drev han eget musikkforlag, Metronom Musikkforlag, med utgivelser som kunne spilles både av janitsjar- og brassbesetning. Der utga han 120-130 titler, cirka 70 var hans egne arrangementer og 10-15 var hans egne komposisjoner, hovedsakelig marsjer. Han skrev og utga også en Liten Notelære som var mye brukt. Noen år før sin død solgte han forlaget til Warner/Chappell Music Norway A/S.

I radio vil han også være kjent for Leiv Flisnes' Ballroomensemble (fra 1950-tallet) som med sin sofistikerte kvalitet gledet mange i utallige programmer. Inspirasjonen til dette fikk han nok under skottlandstiden ved å lytte til Viktor Silvesters orkester.

Hans store ønske om å starte et eget storband ble faktum et av hans siste år, 1995 i Logens store sal i Oslo der venner og kolleger deltok.

Gjennom hele livet var han engasjert i amatørkorps og skolekorps som instruktør og gjestedirigent. I fritiden var hans store interesse båtlivet, og han var en periode sekretær i Kongelig Norsk Motorbåtforbund i tillegg til verv i de lokale organisasjoner innen båtlivet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg