Skolekorps er en vanlig betegnelse på et musikkorps for barn og unge, ofte knyttet til en eller flere skoler. Andre betegnelser brukt om skolekorps er blant annet skolemusikk, skolemusikkorps, musikklag og skolemusikklag.

Som med voksenkorpsene, kan man dele skolekorpsene i to grupper: Janitsjarkorps og brassband. Ensembletypene varierer ofte i størrelse og har ulik besetning. Et brassband inneholder kun messinginstrumenter (og slagverk), mens et janitsjarkorps har også treblåsinstrumenter.

Når det dreier seg om musikkorps tilknyttet flere skoler, vil man kunne enten ha begge stedsnavn med (Berg og Singsaker skolekorps) eller velge et nøytralt navn på musikkorpset, som for eksempel Trondheimsgardistene. I denne forbindelse kan man også tenke seg dette som et musikkorps som ikke er tilknyttet noen spesiell skole. Et eksempel er Porsgrunn Pike- og Guttekorps.

Aldersgruppen på musikantene i et skolekorps er som regel 8-19 år. Etter videregående er musikantene for gamle for å spille i skolekorps, og mange velger å gå videre i voksenkorps.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.