Faktaboks

Landslaget for Lokalhistorie
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Trondheim
Stiftet
06.07.1920
Daglig leder
Oda Svisdal
Styreleder
Torveig Dahl

Landslaget for lokalhistorie ble stiftet i Oslo i 1920 som Landslaget for Bygde- og Byhistorie, og er en nasjonal paraplyorganisasjon for lokale og regionale historielag. I 2023 hadde Landslaget for lokalhistorie 412 medlemslag, av disse var 397 lokallag og 15 var regionlag. Det er medlemslag som dekker nesten alle norske kommuner.

Landslagets formål er å fremme den lokalhistoriske forskningen i Norge ved å organisere og formidle samarbeidet mellom de forskjellige lokalhistoriske sammenslutninger og tiltak. Ordinære medlemmer er historielag, by- og bygdebokkomiteer, arkiver og museer. Enkeltpersoner kan også bli medlemmer.

Landslaget utgir det vitenskapelige tidsskriftet Heimen (etablert 1922) og gav ut Lokalhistorisk magasin 1994-2022. I 1956 fikk Landslaget opprettet Norsk lokalhistorisk institutt.

Organisasjonen ledes av et landsmøtevalgt styre på syv medlemer bestående av en leder og seks styremedlemmer som representerer ulike regioner. Landslaget for lokalhistorie er med i Studieforbundet kultur og tradisjon og Norges kulturvernforbund.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Nysæter, Egil m,fl. (red.) (1995); I arbeid for lokalhistorie og kulturvern. Landslaget for lokalhistorie 75 år 1920-1995. Trondheim, Landslaget for lokalhistorie.

Faktaboks

Landslaget for Lokalhistorie
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg