(Libya Contact Group, LCG); internasjonal møteplass opprettet under borgerkrigen i Libya i 2011 for å samordne de deltagende land og organisasjoners politikk i forhold til situasjonen i Libya, og koordinere kontakten med landets nasjonale overgangsråd.

Kontaktgruppen ble opprettet under en konferanse om Libya i London, Storbritannia 29. mars 2011, og hadde sitt første møte i Doha, Qatar 13. april. Påfølgende møter ble holdt i Roma (Italia), Abu Dhabi (Forente arabiske emirater) og de to siste i Istanbul (Tyrkia). Flere enkeltland og regionale organisasjoner deltok i LCG; blant dem Norge - som 25. august ledet ett av møtene i Istanbul, sammen med Tyrkia. Der ble det oppnådd bred enighet om at National Transitional Council of Libya (NTC) var å anse for den legitime representant for Libya til en framtidig regjering kom på plass - et standpunkt Norge også inntok.

På et møte om Libya i Paris, Frankrike 1. september - da det var klart at regimet til Muammar al-Gaddafi var falt - ble LCG avviklet, og erstattet av en ny internasjonal gruppe, Friends of Libya.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.