Kontaktgruppen for Libya

(Libya Contact Group, LCG); internasjonal møteplass opprettet under borgerkrigen i Libya i 2011 for å samordne de deltagende land og organisasjoners politikk i forhold til situasjonen i Libya, og koordinere kontakten med landets nasjonale overgangsråd.

Kontaktgruppen ble opprettet under en konferanse om Libya i London, Storbritannia 29. mars 2011, og hadde sitt første møte i Doha, Qatar 13. april. Påfølgende møter ble holdt i Roma (Italia), Abu Dhabi (Forente arabiske emirater) og de to siste i Istanbul (Tyrkia). Flere enkeltland og regionale organisasjoner deltok i LCG; blant dem Norge - som 25. august ledet ett av møtene i Istanbul, sammen med Tyrkia. Der ble det oppnådd bred enighet om at National Transitional Council of Libya (NTC) var å anse for den legitime representant for Libya til en framtidig regjering kom på plass - et standpunkt Norge også inntok.

På et møte om Libya i Paris, Frankrike 1. september - da det var klart at regimet til Muammar al-Gaddafi var falt - ble LCG avviklet, og erstattet av en ny internasjonal gruppe, Friends of Libya.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg