Juristenes Utdanningssenter (JUS) er en organisasjon for etterutdanning og juridisk kompetanseutvikling for advokater og andre jurister. JUS ble etablert i 1992, og er en selveiende ideell forening (not-for-profit), med Advokatforeningen og Juristforbundet som medlemmer.

Faktaboks

Også kjent som

JUS

JUS har et omfattende kurstilbud tilpasset ulike behov hos sine kursdeltakere. Deres mål er å bidra til den beste juridiske praksis, ved å tilby kurs av høy kvalitet i innhold og form. JUS arrangerer også advokatkurset, som er obligatorisk for den som ønsker advokatbevilling.

JUS er en ideell organisasjon, og overskuddet brukes slik at det kommer den enkelte jurist og advokat til gode, i form av nye og relevante fagtilbud.

Obligatorisk etterutdanning

Alle kurs i regi av JUS tilfredsstiller Advokatforeningens krav til obligatorisk etterutdanning. JUS har også kurs som tilfredsstiller Finanstilsynets etterutdanningskrav for advokater og eiendomsmeglere som driver eiendomsmegling eller foretar oppgjør i eiendomstransaksjoner.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg