Faktaboks

Finanstilsynet
Kredittilsynet
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Per Mathis Kongsrud

Finanstilsynet er et myndighetsorgan som har til oppgave å overvåke kredittinstitusjoner, forsikringsselskaper, verdipapirhandel, eiendomsmegling, inkassoforetak og revisjonsvirksomhet. I tillegg skal Finanstilsynet se til at det enkelte foretak, herunder datterselskaper i utlandet og utenlandske etableringer i Norge, virker på en betryggende måte.

Finanstilsynet ble opprettet under navnet Kredittilsynet i 1986 ved sammenslutning av Bankinspeksjonen, Meglerkontrollen og Forsikringsrådet. Virksomheten ledes av et styre på fem medlemmer.

Direktør fra 2023 er Per Mathis Kongsrud. Tidligere direktør er blant annet Morten Baltzersen (2011–2023) og Bjørn Skogstad Aamo (1993–2011).

I forbindelse med en omorganisering og flytting til nye lokaler i desember 2009, skiftet Kredittilsynet navn til Finanstilsynet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Finanstilsynet
Sektorkode
6100 Statsforvaltningen
Næringskode(r)
84.130 Offentlig administrasjon tilknyttet næringsvirksomhet og arbeidsmarked

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg