Julius Maggi

Faktaboks

Julius Maggi
Michael Johannes Julius Maggi
født:
9. oktober 1846, Frauenfeld
død:
19. oktober 1912, Küsnacht
Julius Maggi, cirka 1900.
.

Julius Maggi var en sveitsisk industrimann, og den første som laget og produserte buljongterninger og suppepulver.

I 1886 stiftet han firmaet J. Maggi & co, som produserte pulverbasert næring som kunne tilsettes kokende vann. Produktene ble i utgangspunktet utviklet for å tilby fattige, som hadde dårlig råd, lange arbeidsdager og korte spisepauser, velsmakende og næringsrik mat som var billig og rask å tilberede. Flere produkter ble tilsatt jod eller jern for å bedre folks kosthold.

Etter hvert ble firmaet etablert i flere europeiske byer, og fra 1934 ble alle Maggi-selskapene samlet i Alimenta AG. I 1947 ble de en del av Nestlé. En rekke produkter, deriblant supper og sauser på pose, buljong i ulike former, hermetikk og frossenvarer har beholdt varemerket Maggi.

Urten løpstikke kalles også maggiurt (på tysk Maggikraut) etter Julius Maggi.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg