Julius Maggi, sveitsisk industrimann, den første som laget og produserte buljongterninger og suppepulver. Stiftet i 1886 firmaet J. Maggi & co, produsent av pulverbasert næring som kunne tilsettes kokende vann. Produktene ble i utgangspunktet utviklet for å kunne tilby de fattige – som hadde dårlig råd, lange arbeidsdager og korte spisepauser – velsmakende, næringsrik mat som var billig og rask å tilberede. Opptatt av sosiale forhold, tilbød sine ansatte ordnede arbeidsforhold med bl.a. egen kantine, trygdekasse og ansiennitetsfordeler. Ble etablert i flere europeiske byer, og fra 1934 ble alle Maggi-selskapene samlet i Alimenta AG. Inngikk i Nestlé fra 1947. En rekke produkter (bl.a. supper og sauser på pose, buljong som terning, pulver eller på flaske, hermetikk, frossenvarer) har beholdt varemerket Maggi. Urten løpstikke kalles også maggiurt (ty. Maggikraut) etter Julius Maggi.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.