Faktaboks

Julius Maggi
Michael Johannes Julius Maggi
Født
9. oktober 1846, Frauenfeld
Død
19. oktober 1912, Küsnacht
Julius Maggi, cirka 1900.
.

Julius Maggi var en sveitsisk industrimann, og den første som laget og produserte buljongterninger og suppepulver.

I 1886 stiftet han firmaet J. Maggi & co, som produserte pulverbasert næring som kunne tilsettes kokende vann. Produktene ble i utgangspunktet utviklet for å tilby fattige, som hadde dårlig råd, lange arbeidsdager og korte spisepauser, velsmakende og næringsrik mat som var billig og rask å tilberede. Flere produkter ble tilsatt jod eller jern for å bedre folks kosthold.

Etter hvert ble firmaet etablert i flere europeiske byer, og fra 1934 ble alle Maggi-selskapene samlet i Alimenta AG. I 1947 ble de en del av Nestlé. En rekke produkter, deriblant supper og sauser på pose, buljong i ulike former, hermetikk og frossenvarer har beholdt varemerket Maggi.

Urten løpstikke kalles også maggiurt (på tysk Maggikraut) etter Julius Maggi.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg