Faktaboks

Joseph Patrick Kennedy
Uttale
kˈennedy
Født
25. juli 1915
Død
12. august 1944
Kennedy-familien
Kennedy-familien i 1931, Joseph senior og Rose og 8 av barna deres (yngstemann Edward Kennedy var ennå ikke født da bildet ble tatt). John F. Kennedy øverst til venstre, Joseph junior øverst til høyre. Foran fra venstre: Robert Kennedy, Eunice Kennedy, Jean Kennedy, Patricia Kennedy, Kathleen Kennedy og Rosemary Kennedy.
Av /John F. Kennedy Presidential Library and Museum.

Joseph Patrick («Joe») Kennedy jr. var en amerikansk krigsflyger, eldste sønn av Rose og Joseph P. Kennedy sr.

Joe Kennedy var i ferd med å fullføre sine jusstudier ved Harvard University da han sommeren 1941 meldte seg som frivillig til den amerikanske marinens reservestyrker og ble utdannet som pilot. Han tjenestegjorde i Storbritannia fra høsten 1943. Under et bombetokt mot den tyske ubåtbasen på øya Helgoland i Nordsjøen, med et ombygd fly av typen B-24 Liberator fylt med nær 10 tonn eksplosiver, detonerte sprengstoffet før mannskapet om bord – slik angrepsplanen forutsatte – rakk å hoppe ut i fallskjerm, og løytnant Kennedy og hans medflyger mistet livet i eksplosjonen.

Mye tyder på at Kennedy-familiens eldste sønn var utsett av faren til å gjøre politisk karriere, med presidentembetet som mål, og at hans død fikk familien til å satse på den yngre broren John F. Kennedy i stedet.

Han var ikke gift og etterlot seg ingen barn.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg