Faktaboks

John-Arne Røttingen
Født
27. mars 1969
John-Arne Røttingen
Foto: Universitetet i Oslo.

John-Arne Røttingen er en norsk lege og forsker. Han er fra 1. mars 2017 administrerende direktør for Norges forskningsråd.

Utdanning og forskning

Røttingen har mastergrad (1996) og doktorgrad (1999) i medisin fra Universitetet i Oslo, og dessuten utdannelse (mastergrader) fra Oxford University og Harvard University (Harvard Kennedy School of Government).

Som forsker har han vært tilknyttet Universitetet i Oslo (professor II, tidligere som førsteamanuensis) og Harvard School of Public Health (adjunkt professor).

Fagfelt

Epidemiologi og global helse utgjør tyngdepunktet i Røttingens faglige interessefelt. Han har blant annet forsket på utbredelse og utvikling av legemidler for utviklingsland, helsepolitikk og helsesystemer, og interessert seg særlig for hvordan forskningsbasert kunnskap kan gi grunnlag for beslutningsprosesser. I 2015 ledet Røttingen et prosjekt med utvikling av en ny vaksine mot ebolavirus som formål. Den vellykkede utprøvingen av vaksinen i Guinea fikk stor oppmerksomhet.

Ledelse

Røttingen har langvarig erfaring innen forskningsledelse, og har hatt flere lederstillinger og en lang rekke verv. Han var fra 2014 divisjonsdirektør (Divisjon for smittevern) i Nasjonalt folkehelseinstitutt og har tidligere vært direktør for Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten (2004–2011). Han har dessuten blant annet sittet i Divisjonstyret for samfunn og helse i Norges forskningsråd og hatt flere verv i Verdens helseorganisasjon (WHO).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg