Joachim Frank

Faktaboks

Joachim Frank
Født
12. september 1940, Siegen i Tyskland
Joachim Frank på en pressekonferanse ved Columbia-universitetet, i forbindelse med at det ble kjent at han var en av nobelprisvinnerne i kjemi for 2017.
Av /NTB Scanpix.

Artikkelstart

Joachim Frank er en tysk-amerikansk biofysiker. Han ble tildelt Nobelprisen i kjemi for 2017, sammen med Jacques Dubochet og Richard Henderson, for å ha utviklet kryoelektronmikroskopi (kryo-EM) for nøyaktig bestemmelse av strukturen av biomolekyler i løsning.

Akademisk karriere

Frank tok bachelorgraden ved universitetet i Freiburg i 1963, mastergraden ved universitetet i München i 1967 og doktorgraden ved det tekniske universitet i München i 1970.

I doktoravhandlingen undersøkte han mulighetene for å øke oppløsningen i elektronmikroskopi. Som postdoktor var han to år ved CALTEC i California og Cornell-universitetet i staten New York. I 1985 ble han professor ved ved universitetet i Albany i USA, og fra 2008 har han vært professor i biokjemi og molekylær biofysikk ved Columbia-universitetet i New York.

Arbeid

Frank utviklet metoder for å bestemme strukturen av biomolekyler mer nøyaktig, ved å midle over bildet av mange identiske molekyler.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg