Faktaboks

Joachim Frank
Født
12. september 1940, Siegen i Tyskland
Joachim Frank
Joachim Frank på en pressekonferanse ved Columbia-universitetet, i forbindelse med at det ble kjent at han var en av nobelprisvinnerne i kjemi for 2017.
Av /NTB Scanpix.

Joachim Frank er en tysk-amerikansk biofysiker. Han ble tildelt Nobelprisen i kjemi for 2017, sammen med Jacques Dubochet og Richard Henderson, for å ha utviklet kryoelektronmikroskopi (kryo-EM) for nøyaktig bestemmelse av strukturen av biomolekyler i løsning.

Akademisk karriere

Frank tok bachelorgraden ved universitetet i Freiburg i 1963, mastergraden ved universitetet i München i 1967 og doktorgraden ved det tekniske universitet i München i 1970.

I doktoravhandlingen undersøkte han mulighetene for å øke oppløsningen i elektronmikroskopi. Som postdoktor var han to år ved CALTEC i California og Cornell-universitetet i staten New York. I 1985 ble han professor ved ved universitetet i Albany i USA, og fra 2008 har han vært professor i biokjemi og molekylær biofysikk ved Columbia-universitetet i New York.

Arbeid

Frank utviklet metoder for å bestemme strukturen av biomolekyler mer nøyaktig, ved å midle over bildet av mange identiske molekyler.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg