Jill Moursund, norsk illustratør, bildebokforfatter og grafisk designer, særlig kjent for sine bildebok- og magasinillustrasjoner i en surrealistisk og fantasirik collageteknikk. Hun bor og arbeider i Oslo og er tilknyttet illustratørfellesskapet Tegneskapet.

Hun tok hovedfag ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, institutt for grafisk design og illustrasjon (1993–99), og studerte kunstfag ved Risør Kunstskole (1992–93).

Moursund debuterte som bildebokforfatter i 2006 med Kake, KAKE!. Siden har hun gitt ut til sammen åtte barnebøker, med egen tekst og egne illustrasjoner, blant annet Bella og Bob lager bøll (2015), Vulkanøya (2014) og Min venn reven og jeg (2011). I tillegg har hun illustrert og laget bokomslag for en rekke andre forfattere, blant andre Camilla Otterlei og hennes Kunsten å møte en bjørn (2015), Helene UriMamma morgenheks (2008) og Jostein Gaarders De gule dvergene (2006).

Hun har også illustrert for tidsskrifter og brosjyrer, som Tidsskrift for Norsk Psykologforening, Bonytt og Utdanningsdirektoratet.

Illustrasjonene er laget i en særegen collageteknikk, der hun digitalt sammenføyer frihåndstegning, malte teksturer, fotos og diverse bildeutklipp til unike, helhetlige uttrykk. Hennes bildeverden er preget av surrealisme og fantasi, den fremstår sart, men kan iblant også inneholde en burlesk humor. Fargene er gjerne harmoniske og duse, og gir en viss retro-følelse.

I 2013 vant hun gull i Visuelt i kategorien «Så aldri dagens lys» for forarbeidet til bildeboken Feber (2013). Hun er medlem av Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, Grafill, Norske Billedkunstnere og Tegnerforbundet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.