Faktaboks

Jill Moursund
Født
3. november 1971, Bodø
Omslag til barneboka "Bella og Bob lager bøll" (2015)

Jill Moursund står for både tekst og illustrasjoner i bildeboka Bella og Bob lager bøll, en komisk, fartsfylt fortelling om å rømme. Boka ble utgitt på Cappelen Damm i 2015.

Omslag til barneboka "Feber"(2013)  av Jill Moursund
Bildeboka Feber ble utgitt på Cappleen Damm i 2013 og er både skrevet og illustrert av Jill Moursund. Hun vant Gull i Visuelt for forarbeidet til denne boka.
Av /www.cappelendamm.no.

Jill Moursund er en norsk illustratør, bildebokforfatter og grafisk designer, særlig kjent for sine bildebok- og magasinillustrasjoner i en surrealistisk og fantasirik collageteknikk. Hun bor og arbeider i Oslo og er tilknyttet illustratørfellesskapet, Tegneskapet.

Hun tok hovedfag ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, institutt for grafisk design og illustrasjon (1993–99), og studerte kunstfag ved Risør Kunstskole (1992–1993).

Moursund debuterte som bildebokforfatter i 2006 med Kake, KAKE!. Siden har hungitt ut til sammen åtte barnebøker, med egen tekst og egne illustrasjoner, blant annet Bella og Bob lager bøll (2015), Vulkanøya (2014) og Min venn reven og jeg (2011). I tillegg har hun illustrert og laget bokomslag for en rekke andre forfattere, blant andre Camilla Otterlei og hennes Kunsten å møte en bjørn (2015), Helene Uris Mamma morgenheks (2008) og Jostein Gaarders De gule dvergene (2006).

Hun har også illustrert for tidsskrifter og brosjyrer, som Tidsskrift for Norsk Psykologforening, Bonytt og Utdanningsdirektoratet.

Illustrasjonene er laget i en særegen collageteknikk, der hun digitalt sammenføyer frihåndstegning, malte teksturer, foto og diverse bildeutklipp til unike, helhetlige uttrykk. Hennes bildeverden er preget av surrealisme og fantasi, den fremstår sart, men kan iblant også inneholde en burlesk humor. Fargene er gjerne harmoniske og duse, og gir en viss retro-følelse.

I 2013 vant hun gull i Visuelt i kategorien «Så aldri dagens lys» for forarbeidet til bildeboken Feber (2013). Hun er medlem av Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, Grafill, Norske Billedkunstnere og Tegnerforbundet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg