Faktaboks

Jane Eaglen
Uttale
ˈi:-
Født
4. april 1960, Lincoln, UK

Jane Eaglen er en britisk sanger, regnet som en av de fremste lyrisk-dramatiske sopraner i sin generasjon. Hun berømmes for sine tolkninger av Mozart, Bellini og Wagner.

Eaglen studerte ved Guildhall School i London og Royal Northern College i Manchester. Hun var ansatt ved English National Opera et par år før hun hadde sitt gjennombrudd som Donna Anna i Don Giovanni (Mozart) ved Scottish Opera, der hun også sang blant annet tittelrollene i Tosca (Bellini) og Norma (Bellini). Sistnvnte rolle spilte hun også i sin USA-debut i Seattle. Metropolitan-debuten som Donna Anna fant sted i 1995. Hun har senere sunget blant annet Isolde i Richard Wagners Tristan og Isolde samme sted.

I Norge har hun opptrådt med Oslo Filharmoniske Orkester ved feiringen av dets 75-årsjubileum i 1994 og ved 100-årsjubileet for Kirsten Flagstads fødsel i 1995.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg