Ida Maria

Faktaboks

Ida Maria

Ida Maria Børli Sivertsen

Født
13. juli 1984, Nesna

Rockevokalist, gitarist og låtskriver fra Nesna. Ida Maria gikk på skole i Uppsala da hun fikk seg et svensk backingband, bestående etter hvert av Stefan Törnby (gitar), Johannes Lindberg (bass) og Olle Lundin (trommer). Som en av vinnerne i Zoom-konkurransen i 2006 ble hun året etter sendt på norgesturné. 2007 ble hennes store år: Hun vant bandkonkurransen Zoom Urørt med Oh My God, spilte på Quart- og Øyafestivalen, turnerte i europeiske land og vant Alarmprisen. Hennes kraftige rockestemme, fengende låter og intense scenepersonlighet imponerte også Universal, som lanserte debutalbumet Fortress Round My Heart i mai 2008. Det ble året etter utgitt i Storbritannia og USA.

Ida Maria hadde en liten hit i Norge med I Like You So Much Better When You’re Naked i 2009. En lang USA-turné endte med at hun kollapset. En remiks av Oh My God (som var med i musikkspillet Rock Band) ble utgitt i september 2009. Selveste Iggy Pop koret. En utbrent Ida Maria tok seg en lang pause før hun dro til California sommeren 2010 for å spille inn andrealbumet, som fikk navnet Katla fordi folk på den tiden fryktet at islandske Katla skulle få et utbrudd. Det fikk blandet kritikk da det kom ut i november 2010 og greide bare 14. plass på VG-lista. Førstesinglen Bad Karma ble imidlertid en stor radiohit, og hun ble nominert til «årets kvinnelige artist» av en spellemannprisjury.

Ida Maria tok seg i 2011 en ny pause fra artistlivet og flyttet hjem til Nesna. I 2012 startet hun den veldedige organisasjonen Rock Heart for å hjelpe rusavhengige artister – noe hun selv har vært. Hun sang amerikanske spirituals på 2016-albumet Scandalize My Name.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg